Header

Wat kost een taxatie?

Wil je een hypotheeklening aanvragen of oversluiten? Dan is een taxatie van je huis in Groningen onmisbaar. Over de kosten van een taxatierapport zijn we graag transparant. Daarom vind je hier de tarieven van de verschillende pakketten.

Header

Huis taxeren in Groningen

Wil je weten wat de waarde van jouw (nieuwe) huis in Groningen is? Bijvoorbeeld omdat je een hypotheeklening wilt aanvragen of oversluiten? Of heb je een taxatierapport nodig voor scheiding en deling? Laat dan een objectieve taxatie uitvoeren door een Lagro-makelaar. Die is NRVT-gecertificeerd. Dit betekent dat de makelaar is ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Een Lagro-makelaar voldoet daarmee aan de hoge kwaliteitseisen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en de Taxateursunie. Bij Lagro ben je daarom verzekerd van een betrouwbaar taxatierapport.

Lagro biedt verschillende taxatiepakketten aan:

Welk pakket bij jouw situatie past, hangt af van het soort woning dat je wilt laten taxeren.

> Gaat het om een woonhuis (zonder appartementsrecht) in de stad Groningen? En wil je daarvan de waarde laten taxeren, vrij van huur en gebruik? Dan kies je voor Taxatiepakket A.
      Tarief: € 500 all-in (incl. btw en NWWI-kosten of vergoeding Taxateursunie)

> Gaat het om een appartementsrecht in de stad Groningen? En wil je de waarde ervan laten taxeren, vrij van huur en gebruik?
Kies dan voor Taxatiepakket B.
      Tarief: € 585 all-in (incl. btw en NWWI-kosten of vergoeding Taxateursunie)

> Gaat het om een taxatie van een woonhuis of appartementsrecht buiten de stad Groningen? Of om een taxatie met andere dan bovengenoemde doelen? Kies dan voor Taxatiepakket C.
      Tarief: nader overeen te komen, afhankelijk van de benodigde tijd.

> Gaat het om een taxatie in de stad Groningen waarbij ook de waarde ná een verbouwing moet worden vastgesteld?
Ook dan kies je voor Taxatiepakket C.
      Tarief: nader overeen te komen, afhankelijk van de benodigde tijd.    


Taxatie voor woningverkoop
Wil je je huis verkopen en weten wat het zou kunnen opbrengen, zodat je weet voor welke prijs je het in de markt zou kunnen zetten? Vraag dan een oriënterend gesprek aan met een Lagro-makelaar. Na afloop van het gesprek krijg je een vrijblijvende, mondelinge waarde-indicatie van je woning.

Goed om te weten

De kosten van een taxatie voor een woningfinanciering zijn aftrekbaar bij de belasting. Laat je een taxatie uitvoeren door een Lagro-taxateur? Dan krijg je altijd een objectief en goed onderbouwd waardeoordeel. Heb je vragen over bijvoorbeeld de werkwijze van Lagro, het soort rapport of de bijbehorende tarieven? Neem dan gerust contact op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

NEEM DIRECT CONTACT OP