Wie zijn wij?

Meer weten over onze medewerkers?

Bekijk alle woningen met een virtuele tour


 

Onze geschiedenis sinds 1874
In het hart van Groningen - Groningen in het hart
 
De pionier La Gro
Op 20 maart 1874 vestigt notarisklerk J.L. La Gro zich als makelaar in de Schoolstraat in Groningen. Groot nieuws, want hij was de eerste en enige makelaar van de stad. De woningmakelaardij stond nog in de kinderschoenen, daarom had je als makelaar ook veel andere taken. Er moest wel brood op de plank komen! Zo was La Gro in de beginjaren ook glasverzekeraar en verhuizer. Maar de zaken gingen goed en in 1922 kreeg de oude La Gro hulp van zijn zoon. Samen bouwden ze verder aan de toekomst van hun zaak.
 
Ebens en de oorlogsjaren
Veertig jaar na La Gro, op 1 september 1914 om precies te zijn, begon A. Ebens zijn carrière als makelaar in Groningen. In 1932 nam Jac. Ebens de zaak van zijn vader over. Het pand waar hij zat overleefde de oorlog niet, maar zoon Ebens begon in 1945 met volle moed opnieuw.
 
De kleurrijke jaren 50, 60 en 70
In 1950 gingen H.C. La Gro, een zoon van de oprichter, en Jac. Ebens samenwerken onder de naam La Gro-Ebens. Dankzij de bloeiende economie kregen ze de wind in de zeilen. Ze boekten ook successen met vernieuwende initiatieven op promotioneel gebied. Zo had La Gro-Ebens in de jaren zeventig een landelijke primeur met een doorlopende dia-show van alle woningen die in de regio Groningen te koop stonden. Deze dia's werden gepresenteerd in verlichte vitrines in de winkel, een publiekstrekker van formaat.
 
Een nieuwe visie in crisistijden
De jaren tachtig waren weinig florissant. De woningmarkt stortte in en in 1983 nam Harm Meijer het kantoor over van Jac. Ebens. Meijer had een nieuwe, sterke visie: hij stelde als makelaar de belangen van de klant voorop en niet de (ver)koop van huizen. Dat deed hij ook bij het geven van verzekeringsadvies en onafhankelijk hypotheekadvies, toen nog een pril vak. Meijers motto: een tevreden klant is belangrijker voor de continuïteit dan een verkoop. Zo zorgde hij ervoor dat La Gro-Ebens zijn sterke marktpositie in de makelaardij vasthield en voor hypotheekadvies een belangrijke speler werd.
 
De jaren 90: met fris elan de toekomst in
Eind 1995 besloot Harm Meijer zijn bedrijf over te doen aan Bart van Hasselt en Rinus Wermink, beiden al jarenlang bevlogen werknemers bij La Gro-Ebens. Van Hasselt als makelaar en Wermink als onafhankelijk hypotheekadviseur. Nog altijd is La Gro-Ebens één van de belangrijkste makelaardijen én hypotheekbemiddelaars in de stad Groningen. De afdeling verzekeringen is in 2005 nieuw leven ingeblazen en een perfecte aanvulling op de bestaande dienstverlening gebleken.
 
Een sterke naam in het nieuwe millennium
Een nieuwe eeuw, een nieuwe naam: Lagro-Ebens werd ingekort tot het krachtige Lagro. Het symboliseert waar het bedrijf voor staat: helderheid, daadkrachtigheid en betrouwbaarheid. De hypotheekafdeling werd tot een zelfstandig onderdeel van het bedrijf gemaakt nadat Lagro begin 2013 uit de franchiseketen De Hypotheekshop stapte. Destijds was Rinus Wermink overigens één van de oprichters van de Hypotheekshop. Nu is er dus Lagro en LagroHypotheken&Zo, een onafhankelijke combinatie, gericht op de best mogelijke dienstverlening in het hart van Groningen en met Groningen in het hart.
 

Makelaardij LAGRO

Kantoor Vestiging Makelaardij LAGRO

Adresgegevens

Oude Ebbingestraat 91
9712 HG Groningen
050-3184080
KvK nummer: 02030179
BTW nummer: 8048.09.215B01
ma. t/m vr. 9.00 - 17.30 uur

Routeplanner