Nieuws

Energiebesparende maatregelen: mis deze kans niet!
Geplaatst op: 9 mei 2018
De overheid stimuleert het nemen van energiebesparende maatregelen in je huis. Daarom geven wij in elk hypotheekgesprek een overzicht van de mogelijkheden. In [dit artikel] lees je alvast wat je kunt verwachten.
Hoe bepaal je hoe je auto verzekerd moet worden en……is goedkoop duurkoop?
Geplaatst op: 12 april 2018
Hoe bepaal je hoe je auto verzekerd moet worden en is goedkoop duurkoop?
Peter legt het aan de hand van een voorbeeld uit.
Eerst verkopen of eerst kopen, wat is wijsheid?
Geplaatst op: 9 april 2018
Het is een vraag waar veel kopers en verkopers mee zitten: verkoop ik eerst mijn huidige woning voor ik iets nieuws koop, of is het verstandiger om eerst een nieuw huis te kopen?
Neem kosteloos een aankoopmakelaar mee naar de Open Huizen Dag
Geplaatst op: 27 maart 2018
Op zoek naar een woning, appartement of andere woongelegenheid in Groningen of omgeving? De NVM Open Huizen Dag op 7 april biedt u de mogelijkheid om meerdere woningen op één dag, zonder afspraak, te bekijken. Een ideale gelegenheid dus om te kijken of de woning die u op het oog heeft ook uw droomhuis is!
Verborgen gebreken: dit moet je weten
Geplaatst op: 16 maart 2018
Tien tips om uw huis zo goed mogelijk te verkopen
Geplaatst op: 27 februari 2018
Wat moet je doen om uw huis zo goed mogelijk te verkopen?
Schriftelijkheidsvereiste
Geplaatst op: 22 augustus 2017
In de huidige gekte op de woningmarkt in Groningen moet je niet te vroeg juichen als je als koper overeenstemming hebt bereikt met de verkoper over de prijs. Wanneer kun je als koper wel juichen en jezelf feliciteren met de aankoop van je droomhuis?
Koop geen kat in de zak. Schakel altijd een NVM-aankoopmakelaar in als u een huis op het oog heeft.
Geplaatst op: 6 juli 2017
Wie een huis gaat kopen, wil natuurlijk geen ‘kat in de zak’ aantreffen. Een bezichtiging is veel meer dan ‘even kijken’ in een leuk huis. Zeker bij een tweede bezichtiging is het goed opletten. Zowel de koper als de verkoper hebben plichten tegenover elkaar.
Wat houdt het kopen van een appartement in?
Geplaatst op: 24 mei 2017
U wilt een appartement kopen? Een bovenwoning of een benedenwoning of wellicht een portiekwoning of flat. Wat houdt het kopen van een appartement in?
Energielabel is verplicht bij de verkoop van uw woning
Geplaatst op: 3 april 2017
Sinds 1 januari 2015 heeft de Rijksoverheid een voorlopig energielabel afgeven voor iedere woning in Nederland. Verkoper is sinds deze datum verplicht dit voorlopige label vòòr de eigendomsoverdracht definitief te laten maken. In dit artikel leest u meer over het energielabel.
Uw huis verkopen? Handige verkooptips voor u op een rij
Geplaatst op: 9 maart 2017
Voor u als verkoper is het belangrijk om uw woning er optimaal uit te laten zien om een goede eerste indruk achter te kunnen laten bij de potentiële koper(s). Met welke kleine wijzigingen of ingrepen kunt u uw woning het beste verkoopklaar maken? Lees snel verder voor handige verkooptips.
Wetswijzigingen op de woningmarkt in 2017
Geplaatst op: 27 januari 2017
Heeft u het verkopen of kopen van een woning even uitgesteld vanwege de drukke december maand? En bent u nu weer volop uw woonwensen op een rij aan het zetten en heeft u uw zoektocht herpakt?
Dan dient u onder andere met een aantal wijzigingen rekening te houden. Een nieuw jaar betekent namelijk nieuwe regels op de woningmarkt. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.